Читаоци:)

субота, 24. септембар 2016.

BTS: Time for studying

Hay, hay. Evo mene u novom postu.
Znam da je većina youtuberki, odnosno blogerki davno uradila ovakav tip videa tj. posta, međutim, pošto sam ja nova u svijetu blogovanja, odlučila sam da sada napravim BTS post, čisto onako da imam bar jedan post na tu temu za ovu školsku godinu. Znam da kasnim, ali nadam se da nastavnici u vašim školama još nisu krenuli da ispituju i da daju testove i da će vam ovaj post biti od koristi.
U ovom postu ću vam reći neke savijete za lakše učenje. Pa da ne gubimo vrijeme, hajde da krenemo:)
O1. Napravite sebi planer!  Planer, odnosno planiranje je nešto bez čega ja ne mogu da krenem učiti. Ono što vam ja predlažem jeste da kupite rokovnik odnosno planer za čitavu školsku godinu i popunjavate u njega. Svesna sam toga da ne možete da isplanirate za svaki dan šta ćete učiti, jer nikada ne znate šta imate za domaći. Međutim, ukoliko niste u mogućnosti da kupite planer, uzmite običnu svesku i organizujte sebi vikend. Napišite šta ćete sve učiti subotom, šta nedeljom i isplanirajte sve ostalo. I naravno, poštujte taj plan:)

O2. Organizacija prostora! Na mjestu gdje učite ( najbolje je na radnom stolu u vašoj sobi ) obavezno smaknite sve što vam odvlači pažnju. Sklonite telefon, laptop, neke dekoracije koje vam odvlače pažnju, a umjesto toga stavite sveske i knjige iz kojih trebate učiti, sav školski pribor, obavezno flašica vode & neka voćka ili slatkiš.

O3. Markeri, prepisivanje, čitanje! Moja metoda učenja jeste da ukoliko učim iz knjige, podvučem markerima u boji ono najbitnije u lekciji, i zatim pročitam 2 - 3 puta naglas sve to podvučeno. Ona, krenem da čitam prvi pasos ( to vam je jedan dio lekcije, jedna cjelina koja je bitna za tu lekciju ) .. I nakon svakog pročitanog pasosa pokušam svojim riječima da prepričam to. Na slijedeći pasos prelazim tek kada naučim prethodni. Ukoliko se vama to ne sviđa, vi možete da prepisujete lekciju na list pa pira, pa ćete samim tim i tako da je zapamtite. To je za učenje iz knjige. Ukoliko nam je rečeno da učimo iz sveske, onda učim sve ono što je u njoj napisano, bez ikakvog podvlačenja, samo čitam i učim .. Ukoliko vam zatreba nešto sa interneta i ukoliko vam nešto nije jasno, slobodno pogledajte na netu.
To je neka moja metoda. Zatim, kada uradim sve to, kada naučim, okrenem na zadnji list lekcije i krenem da odgovaram na pitanja vezana za lekciju, da bih vidjela da li sam naučila. Zatim, uradim svu zadaću i to je to. I kada krenem da spavam, samo tu knjigu ili svesku iz koje sam učila, stavim ispod jastuka, ispod moje glave, kako bih sve zapamtila ( vjerujte mi da radi, sve mi ostane u glavi ). I kada ustanem, ponovim sve to:)
MINI SAVETI:
- mastHave koji treba da imate jesu markeri.
- mastHave jesu i mali sticky notes, koje možete da lijepite kao podsjetnike.
- kada nastavnik na času priča lekciju, uzmite telefon i snimite voice recording i poslije kod kuće, samo pustite to i naučite sve što je nastavnik rekao ( to uradite samo u slučaju da možete da koristite telefon ili da vas nastavnik ne vidi ).
- nemojte učiti napamet, iako tako uči većina nas.
- najbolje olovke jesu Maped i Staedtler olovke i preporučujem da njih korisite.
- trudite se da u sveske pišete lijepo, jer će vas lijepi rukopis uvijek više motivisati da učite od nekog švrakopisa i lijepo ćete moći sve pročitati.
- na početku školske godine, postavite raspored časova na početu sliku na telefonu, kako bi ga uvijek vidjeli i lakše naučili.
Ukoliko želite mogu da vam napišem post sa idejama za puškice, hehehehe, jer ja sam osoba koja ih svakodnevno koristi. xd
Nadam se da vam se post svideo.
U komentare mi pišite šta bih mogla da pišem u sledećem postu.
Instagram: @begzbegz_
Stranica: • Eminem's corner •
Ljubi vas i voli vaša

5 коментара:

  1. Odlican post zaista, citala sam dosta slicnih na ovu temu, ali ovaj je zaista izvandredan, skupila si sve sto je neophodno i odlicno napisala takod a veliki lajk za ovu temu. Ja se pridrzavam skoro svih stavki koje si ti navela i uspeh je zagarantovan zaista.

    http://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. Post je odličan, pisala sam na skoro istu temu post i vidim da se u većini slučajeva slažemo i da delimo skoro iste savete. Mislim da si dala drugima veoma korisne savete i da će mnogima pomoći. Ne znam šta da kažem osim bravo, samo tako nastavi!

    Kika's blog

    ОдговориИзбриши